shadow top header

Zebra

De zebra’s leven alleen in Afrika en is familie van het paard en de ezel. Er zijn 3 soorten, de Grevy-zebra, de bergzebra en de steppenzebra. De verschillen tussen de tussen de zebra’s zijn te vinden in grootte, gewicht en strepen.

Maar elke zebra heeft een ander streepjespatroon en zo kunnen ze elkaar onderscheiden en herkennen. De steppenzebra is de kleinste en heeft een gewicht van 260 kilo. De grevy-zebra is de grootste met een gemiddeld gewicht van 400 kilo.

Er zijn verschillende theorieën over de kleuren zwart-wit en het patroon van de zebra.Gezegd wordt dat het de leeuw in verwarring brengt of dat het een afweermechanisme is tegen bijtende vliegen of dat het alleen dient voor herkenning tussen de dieren. Het zebrapad is in ieder geval wel naar de zebra genoemd.

De zebra’s zijn sociale dieren en leven in groepen. Deze bestaan of uit alleen mannetjes of vrouwtjes, jongen met een mannetje.Vaak komen de groepen bij elkaar zodat je ze ziet in grote getale. Ze slapen staand en zijn altijd op hun hoede voor hun vijanden. Ze leven vaak samen met de gnoe’s. Zij profiteren van het goede gezichtsveld van de zebra, die de vijanden van ver aan zien komen. Zebra’s kunnen in het wild gemiddeld 25 jaar worden.

Het thema Zebra in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

maart 15th, 2018 Best4u

Campings

  • De Oude Barrier

    Kortingsactie voor de last-minute boekingen!

    Een hele week kamperen in Afrikaanse sferen met alle Luxe die u van ons gewent…

    Nu bekijken

Contact informatie

Safritop
p/a Berliozhof 21
5481 LG Schijndel Nederland
Tel. +31 (0)6 52022696
Tel. +31 (0)6 30378503
Mail. info@safritop.com
Mail. safritop93@gmail.com
KvK nr: 59120347
Btw nr. NL853326435B01


No comments found.