shadow top header

Wilde hond

De Afrikaanse wilde hond is een grote gevlekte hond en heeft grote afgeronde oren en een lange volle staart. Hij leeft in de savannes van Afrika, licht beboste streken en graslanden.

Wilde honden leven in groepen van mannetjes en vrouwtjes en zijn sociale dieren. Ze zorgen voor de zieke binnen de groep. Er is binnen de groep een strikte hiërarchie. Tegenwoordig zijn er geen grote groepen meer, terwijl vroeger er groepen leefden van honderden wilde honden. Meestal worden ze niet ouder dan 10 jaar.

De Afrikaanse wilde hond maken een laag doordringend krassend geluid. Bij opwinding laten ze een piepend geluid horen, bijvoorbeeld als ze gaan jagen. De volwassen dieren gaan jagen terwijl de kleintjes door 1 of meer volwassen wilde honden worden beschermd. Ze kunnen een snelheid bereiken van 60 km per uur. Ze jagen gezamenlijk en lossen elkaar bij de achtervolging af. Hun prooi raakt vermoeid en de honden beginnen al stukken uit de prooi te rukken. De katachtige dieren doden hun prooi eerst door verstikking. Afrikaanse wilde honden niet. Hun prooien komen door een shocktoestand om het leven. Meestal is deze lijdensweg veel korter dan bij de katachtige.

De Afrikaanse wilde hond is bedreigd en het aantal is de laatste jaren sterk afgenomen. Aan de ene kant worden ze door de boeren opgejaagd omdat ze soms hun vee vangt. Aan de andere kant lopen ze vaak ziektes op zoals hondsdolheid. Er zijn niet meer dan 2500 van deze sociale dieren.

Het thema Afrikaanse wilde hond in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

 

 

februari 9th, 2018 Best4u

Campings

Contact informatie

Safritop
p/a Berliozhof 21
5481 LG Schijndel Nederland
Tel. +31 (0)6 52022696
Tel. +31 (0)6 30378503
Mail. info@safritop.com
Mail. safritop93@gmail.com
KvK nr: 59120347
Btw nr. NL853326435B01


No comments found.