shadow top header

Olifant

Er zijn 4 soorten olifanten in Afrika, waarvan de Savanne Olifant de grootste is. Met een hoogte van circa 4 meter en een gewicht van 7.000 kg is de olifant het grootste zoogdier op het land. Gemiddelde leeftijd is 60 jaar.

Modder en zand beschermen hun tegen de zon. Verkoeling krijgen ze door het wapperen van hun oren. Soms lijkt het of ze zweten doordat er vocht langs hun kop loopt. Dit is een teken dat ze emotioneel zijn, gelukkig of boos. Ze zijn intelligent en hebben een uitstekend geheugen. Vandaar het spreekwoord een olifantengeheugen hebben.

De kuddes waarin olifanten leven bestaan voornamelijk uit vrouwtjes met hun jongen. De bullen (mannetjesolifanten) leven alleen of in kleine groepjes.

Het gaat niet goed met de olifant en ze lopen gevaar om uit te sterven. Olifanten hebben veel ruimte en voedsel nodig en dat is alleen maar in dun bevolkte gebieden zoals in Afrika nog beschikbaar. Ook zijn hun slagtanden nog steeds erg gewild en kostbaar en daardoor worden veel olifanten gedood.

Het thema olifant in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 s.emanul

Campings

  • Am Mühlenteich

    Deze ruim opgezette camping is één van de mooiste in Duitsland.
    Ze ligt aan de bosrand  in het mooie gebied…

    Nu bekijken
No comments found.