shadow top header

Olifant

Er zijn 4 soorten olifanten in Afrika, waarvan de Savanne Olifant de grootste is. Met een hoogte van circa 4 meter en een gewicht van 7.000 kg is de olifant het grootste zoogdier op het land. Gemiddelde leeftijd is 60 jaar.

Modder en zand beschermen hun tegen de zon. Verkoeling krijgen ze door het wapperen van hun oren. Soms lijkt het of ze zweten doordat er vocht langs hun kop loopt. Dit is een teken dat ze emotioneel zijn, gelukkig of boos. Ze zijn intelligent en hebben een uitstekend geheugen. Vandaar het spreekwoord een olifantengeheugen hebben.

De kuddes waarin olifanten leven bestaan voornamelijk uit vrouwtjes met hun jongen. De bullen (mannetjesolifanten) leven alleen of in kleine groepjes.

Het gaat niet goed met de olifant en ze lopen gevaar om uit te sterven. Olifanten hebben veel ruimte en voedsel nodig en dat is alleen maar in dun bevolkte gebieden zoals in Afrika nog beschikbaar. Ook zijn hun slagtanden nog steeds erg gewild en kostbaar en daardoor worden veel olifanten gedood.

Het thema olifant in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 Best4u

Campings

  • Am Mühlenteich

    Nu vroeg boekingskorting! Voor het seizoen 2019.

    Een hele week kamperen in Afrikaanse sferen met alle Luxe die u van…

    Nu bekijken

Contact informatie

Safritop
p/a Berliozhof 21
5481 LG Schijndel Nederland
Tel. +31 (0)6 52022696
Mail. info@safritop.com
Mail. safritop93@gmail.com
KvK nr: 59120347
Btw nr. NL853326435B01


No comments found.