shadow top header

Nijlpaard

De nijlpaarden leven in en om het water in een groot deel van Afrika. Ze zijn gevaarlijker dan ze eruit zien . Ze lijken sloom en traag maar kunnen op land een snelheid halen van 30 km per uur. Nijlpaarden maken in Afrika, op de malariamug na, de meeste slachtoffers, circa 3.000 per jaar.

Het mannetje kan wel 2.500 kilo wegen en het vrouwtje 1.500 kilo. De nijlpaard kan in het wild een leeftijd bereiken van 40 jaar

Het nijlpaard leeft in losse kudden van twee tot vijftig dieren. In het droge seizoen, wanneer veel poelen droogvallen, kunnen deze kudden zich samenvoegen tot grote kudden van meer dan tweehonderd dieren. Als nijlpaarden onder water gaat sluit het de neusgaten en oren af. Komen ze boven blazen ze eerste de resterende lucht met kracht uit zijn longen. Ze kunnen makkelijk 5 minuten onder water blijven en bewegen zich al lopend over de bodem van het water. Als het nijlpaard volwassen is kan hij niet zwemmen. een jong nijlpaard kan dat nog wel maar verkiest toch het lopen over de bodem.

In de nacht gaat het nijlpaard grazen en eet fruit zodat hij overdag in het water kan uitrusten en dutten. Soms gaat hij overdag het water uit en dan verandert hij van kleur en krijgt een rode kleur. Het rode pigment dient ter bescherming van de zon.

Het thema nijlpaard in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 Best4u

Campings

No comments found.