shadow top header

Leeuw

De Koning van de dieren wordt hij genoemd. Dit grote roofdier leeft voornamelijk in Afrika. De mannetjes zien er door hun manen heel indrukwekkend uit. De mannetjes leeuwen kunnen een kop-romp lengte hebben van 2,5 meter en maximaal een gewicht hebben van 280 kilo.

De jacht wordt voornamelijk door de leeuwinnen gedaan. Meestal jagen ze in teams, waarbij de ene de prooi opjaagt en de ander de prooi opvangt. Ze kunnen een snelheid halen van 60 kilometer per uur maar kunnen dit niet lang volhouden. Daarom besluipen ze de prooi eerst om daarna met een sprint de prooi te vangen.

Overdag doen leeuwen vaak niks. Ze rusten,en slapen ongeveer 20 uur per dag. Als ze in de overige 4 uur wakker zijn spelen, jagen en paren ze.

Leeuwen communiceren vooral met gebrul. Het gebrul is vaak tot kilometers verderop te horen. Ze leven in groepen en de volwassen mannetjes zijn de leiders van de groep. Ze kunnen in het wild 10 tot 14 jaar oud worden.

Het thema Leeuw in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 s.emanul

Campings

  • Am Mühlenteich

    Deze ruim opgezette camping is één van de mooiste in Duitsland.
    Ze ligt aan de bosrand  in het mooie gebied…

    Nu bekijken
No comments found.