shadow top header

Gorilla

De grootste mensapen zijn kalme dieren in tegenstelling tot de chimpansee. De gorilla komt overeen met 95% van het DNA van de mens. Het volwassen mannetje kan een lengte halen van 1.80 m en een gewicht van 200 kilo. De vrouwtjes zijn daarentegen een stuk kleiner. Het verschil tussen man en vrouw is hier direct waarneembaar. Gorilla’s kunnen een leeftijd halen van 40 jaar.

Gorilla’s zijn echte planteneters en maar 3% van hun voedsel bestaat uit insecten. Ze zijn overdag dan ook actief bezig om eten te verzamelen en te eten. Ze leven in kleine groepen van 5 tot 10 gorilla’s, waarvan de zilverrug de leider is. Hij beschermt de groep en kan met veel show zijn fysieke kracht tonen. Toch zijn het vredelievende en rustige dieren. Slapen doen de gorilla’s in eigengemaakte nesten van takken en bladeren. Deze wordt slechts eenmaal gebruikt.

Deze primaten zijn alleen te vinden in Centraal Afrika en in West Afrika, voornamelijk in tropisch regenwoud . De Berggorilla die in Central Afrika leven  zijn er nog maar circa 880 van, de oostelijk laaglandgorilla zijn er nog maar rond de 5.000, waarvan het aantal steeds afneemt. De Berggorilla is de grootste. De belangrijkste bedreiging van de gorilla is de ontbossing en de handel in vlees.

 

Het thema Gorilla in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

 

maart 15th, 2018 s.emanul

Campings

No comments found.