shadow top header

Giraf

Giraffen komen alleen voor in Afrika. Dit hoefdier heeft een lange nek en slanke poten. Het is het hoogste dier ter wereld. een volwassen giraf kan een hoogte van 5 meter bereiken. Het jong van een giraf is bij de geboorte al 2 meter. Als de giraf een jong krijgt blijft ze gewoon staan. Het jong valt anderhalve meter en juist die val zorgt ervoor dat de longen gaan werken.

De vacht van een giraf is  opvallend en hoe ouder de giraf is hoe donkerder de huid wordt. Hiermee kunnen wetenschappers dan ook de leeftijd van de giraf goed inschatten. Een giraf heeft een zeer goed zicht en kunnen de ogen separaat van elkaar sluiten. Ze kunnen het verst zien van alle dieren op de savanne. Als bescherming tegen stof en doorns heeft de giraf lange wimpers. Het gewicht van de giraf varieert van 400 tot 500 kilo en ze kunnen een leeftijd van gemiddeld 28 jaar bereiken. De lengte van hun darmkanaal is wel 77 meter.

De giraf leeft in losse kuddes van 6 tot 12 dieren. De leefgebieden tussen kuddes overlappen meestal. Als er schaarste is van water en voedsel leven ze in grotere groepen. Giraffen slapen ongeveer anderhalf tot vijf uur per dag, meestal ’s-nachts. Ze slapen het liefst liggend maar er zijn ook staande slapende giraffen waargenomen.

Als mannelijke giraffen met elkaar in gevecht gaan gebruiken ze hun nekken, het zogenaamde nekworstelen. Het mannetje dat zich het meest rechtop kan houden wint de strijd. Dit kan wel een half uur duren en de klappen zijn enorm krachtig.

De giraf heeft nauwelijks vijanden, hij wordt beschermd door zijn snelheid en hoogte. Hij kan met zijn hoeven enorme klappen aan zijn aanvallers uitdelen dat voldoende is om de schedel van bijvoorbeeld een leeuw te verbrijzelen. De giraf is het meest kwetsbaar als hij drinkt. Dan moet hij zijn voorpoten spreiden in een spagaat.

Privé wildreservaten hebben bijgedragen aan het behoud van de populatie van giraffen. De meeste soorten zijn beschermd. Op dit moment zijn er nog minder dan 80.000 giraffen.

Het thema giraf in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 s.emanul

Campings

No comments found.