shadow top header

Chimpansee

De chimpansee wordt ook wel de Afrikaanse mensaap genoemd, hun DNA komt ook 98% overeen met de mens. Het zijn sociale dieren die een lange opgroei periode kennen en veel moeten leren. Ze leven in groepen van 6 tot 10 apen maar deze groepen komen vaak samen waardoor hun aantal kan oplopen tot 100, de zogenaamde los-vast groep.

De chimpansee kan gemiddeld 50 jaar oud worden en hun gewicht is voor de vrouwtjes 45 kilo en de mannetjes kunnen 55 kilo wegen. Hij heeft lange krachtige armen die samen een spanwijdte van 2,7 meter behelzen. Hierdoor kunnen ze goed slingeren in een boom van tak tot tak. De chimpansee is 7 keer zo sterk als een volwassen man.

Overdag zijn ze actief alleen op het heetst van de dag rusten ze. Ze leven voornamelijk in open en regenwouden en op dit moment leven er tussen de 100.00 en 200.000 chimpansees in Afrika. Slapen doen ze in een eigengemaakt nest van bladeren en takken.

Ze communiceren met elkaar door mimiek en geluiden. Ook emoties worden met veel geluid kenbaar gemaakt. Hun voedsel is niet alleen fruit maar ook andere kleinere apen of klein wild wordt door de chimpansees gegeten. Op het moment ze deze hebben gevangen wordt dit met een bepaald geluid naar de groep gecommuniceerd. Chimpansees kunnen ook gereedschappen gebruiken die ze in de opgroeiperiode hebben geleerd.

 

Het thema Chimpansee in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 Best4u

Campings

  • Am Mühlenteich

    Deze ruim opgezette camping is één van de mooiste in Duitsland.
    Ze ligt aan de bosrand  in het mooie gebied…

    Nu bekijken
No comments found.