shadow top header

Cheetah

Het snelste dier op aarde is de Cheeta. Hij kan een snelheid halen van meer dan 100 km per uur. Hij weegt gemiddeld 50 kilo en zijn schouderhoogte is maximaal 80 cm. De cheeta heeft een lange staart die wel 90 cm lang kan worden.

De cheeta is een van de weinige roofdieren die overdag jaagt. Dan heeft hij minder last van de andere roofdieren, leeuw of Hyena. De cheeta is snel maar niet sterk, zodat de andere roofdieren zijn prooi makkelijk kunnen veroveren. Daarom probeert hij zijn prooi zo snel mogelijk op te eten of direct met zijn prooi in een boom te klimmen zodat hij uit het zicht is. Veel roofdieren volgen daarom ook de cheeta zodat ze zelf niet hoeven te jagen. Na het vangen van zijn prooi moet de cheeta op adem komen en afkoelen, daarna kan hij pas zijn prooi opeten.

De cheeta is alleen nog maar te vinden in Afrika en in Iran. Ze leven alleen of in kleine familiegroepen (vooral mannetjes) en hebben een leefgebied nodig van 1.000km². Deze zachtaardige dieren zijn zeldzaam en er zijn diverse projecten om uitsterven te voorkomen.

Het thema Cheeta in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

februari 9th, 2018 s.emanul

Campings

No comments found.