shadow top header

Buffel

De Afrikaanse buffel wordt ook wel kaapbuffel genoemd. Ze lijken net op grote koeien. Buffels leven in grote kuddes van honderden, soms komen kuddes bij elkaar dan zijn het duizenden buffels. Dit is vooral tijdens het regenseizoen. De kuddes bestaan vooral uit vrouwtjes en hun jongen. Mannetjes leven samen in een groep. Deze mannengroepen zijn ingedeeld in leeftijdsklasse. De oudere mannetjes leven alleen en zijn zeer gevaarlijk en onvoorspelbaar.

Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben zware, zijwaartse krullende hoorns. Deze zijn een goed wapen tegen hun vijanden. Vooral in een groep hebben roofdieren weinig kans om een kalf of een ziek dier te vangen. De groep is ook zeer hecht en alle groepsleden verdedigen bij gevaar.

Ze hebben een sterk reukvermogen maar hun gezichtsvermogen is slecht en ze horen maar matig. Ze kunnen van 250 tot 850 kilo wegen en een schofthoogte van 100 tot 170 cm. De kafferbuffel kan een leeftijd van 26 jaar bereiken.

De buffels eten in de nacht meer dan overdag en het grootste deel van hun voedsel is gras en soms wat bladeren. Als ze niet voldoende groenvoer tot zich kunnen nemen verliezen de buffels hun conditie en lijdt hun naar de door ondervoeding.

Hun aantallen zijn minder geworden door jacht, verlies van leefgebied en ziekten. Ze komen nu voornamelijk voor in natuurparken en reservaten.

 

Het thema Buffel in onze tenten vindt je terug door de gebruikte kleuren, sfeer, prints, decoratie, spellen en andere details.

 

maart 15th, 2018 Best4u

Campings

  • Am Mühlenteich

    Kortingsactie voor de last-minute boekingen!

    Voor 1 week geldt een prijs van € 595.
    Voor 2 weken aaneengesloten geldt een prijs…

    Nu bekijken

Contact informatie

Safritop
p/a Berliozhof 21
5481 LG Schijndel Nederland
Tel. +31 (0)6 52022696
Tel. +31 (0)6 30378503
Mail. info@safritop.com
Mail. safritop93@gmail.com
KvK nr: 59120347
Btw nr. NL853326435B01


No comments found.